marți, 16 aprilie 2013

De raul mic m-am saturat!

Am fost intrebata azi de ce o sustin pe Irina Schrotter? Uite de ce:

Acum 4 ani alegeam raul mai mic, dar speram ca raul asta sa aiba macar bunul simt sa ne acopere ochii timp de 4 ani cu varia carpeli. In vara lui 2004 bulevardul Independentei devenea la fel de neted ca autostrada Soarelui, pe cei nici 200 de km facuti. Din iunie '04 si pana astazi nu s-a mai facut absolut nimic. Astazi cand merg cu masina pe Independentei, e ca si cum as merge la tara. De ce? Ati inceput o lucrare infernala la Hala Centrala, orasul e innebunit de traficul strangulat de varii opriri pe drum datorate liniilor de tramvai de pe vremea bunicii, semafoarelor puse tampit, intersectilor majore nesemaforizate deloc sau sensurilor aiuristice, service-urile si agentii de asigurari de masina mananca o paine tot mai buna la Iasi.

Incep sa cred ca domnul primar ar avea ceva actiuni la vreo firma de asta, ca prea ne acopera gropile pentru a face altele si mai si in loc. Stau si ma-ntreb daca el merge cu masina sau zboara prin orasul asta? V-ati tras cumva pista pe-acolo, pe la Palatul Roznovanu?

Azi am citit cateva articole in variate interpretari ale sedintei de ieri de la CL. Buget, panarama, mahala, propuneri de dare in judecata, oameni cu fete de porci (Ziua inca n-a invatat ca pozele se aleg mai cu grija pentru macheta ziarului?!) si cate si mai cate.

Concluzia de tanar scarbit profund care-si infunda mai adanc castile cand trece pe langa institutia de pe Stefan cel Mare: mi-e mila de copiii alesilor nostri, care abia implinesc varste adolescentin, or sa vrea diferite parcuri de distractii, patinoar, promenade, concerte cu multe lumini si boxe imense, terenuri de fotbal si iarba sintetica de calitate, aer curat si nu praful de pe Sf. Lazar (cum naiba traiesc oamenii aia acolo vara ?!)

Stau si ma intreb: ce mama dracului le oferiti? Un oras pe jumate industrializat cu cladiri absolut penibile, gri, jalnice, cu cartiere pe jumatate ghetto-uri, cu hotele centrale stralucitoare dar fara lumini aprinse seara in camere, cu un Copou si un Tudor imbacsit de studenti nevoiti sa astepte zeci de minute pentru un loc crampotit si inghesuit intr-un mijloc de transport bun de dat la fier vechi si 2 parcuri pline de gunoi.

A, si sa nu uitam: taxa pe ploaia care nu mai vine, caldura ioc, dar plata din plin, autoritati care au la baza un KKT de scoala (mestesugari cu 4 si 8 clase, lipsesc fermierii si gunoierii din CL) fara pic de spirit intreprinzator in ei si BMW-ul lui taticu' care in 2050 n-o sa mai aiba carburant cu care sa mearga. Ati ingropat orasul in interesele voastre personale si-acum ati vrea ca tinerilor sa le si pese, nu?

Mergem la Piatra-Neamt pentru o baie intr-o piscina decenta, mergem la Bacau sa vedem trotuare facute cu cap si terenuri pentru toate tipurile de sport (da, domnule primar, stiti- sunt vreo 100, umbla vorba prin lume, in total, nu doar FOTBAL!), mergem in Bucuresti pentru un concert decent, intr-o sala de 5000 de locuri.

Avem locuri superbe, avem cladiri numai bune pentru renovat si modernizat, avem strazi lasate de inaintasii nostri pentru care Sibiul ar da bani cu totul sa le stramutam la ei, avem un trecut PLIN de valori culturale, avem vestigii bune de concurat cu oricare cetate antica din tara asta.
N-avem cu cine, asta e trist.

De asta sustin un om care SPER ca poate schimba ceva:pe Irina Schrotter. Conteaza ca A FOST creatoare de moda? Nichita lucra la capace de canal inainte de '90. Trecutul poate si nu poate vorbi despre valoarea unui om. Dar daca tot vorbim de valoarea data de trecut, sincer nu am sa vreau niciodata la primaria orasului unul care a invatat sa carpeasca tevile de la RAJAC cu dopuri de pluta numai bune sa tina 3 zile, pana se umflau si pocneau la loc.

Prefer un om care are un brand, pe care l-am vazut purtat la Bruxelles, al carui nume inseamna ceva in Romania si care face cinste orasului prin afacerea profitabila pe care a dezvoltat-o. Ne e rusine cu un om care a dat 1000 de locuri de munca intr-o industrie pentru ca e femeie sau pentru ca moda pentru unii reprezinta un subiect de batjocura? V-as invita sa va duceti astazi la un interviu in orice firma imbracati in blugi si bocanci si-apoi mai discutam.

Nu sustin o femeie, nu sustin o blonda, nu sustin pe nevasta lui Zobi, sustin un om pe care l-am cunoscut personal si care imi da impresia ca are suficienta tenacitate si coloana vertebrala pentru a face ramasitele comunismului sa plece capul in fata suflului adevaratului capitalism. Sustin o persoana care simt ca poate ingenunchia bosorogii de la CL, care poate detrona impresia ca autoritatile in Iasi fac oricum ce vor ele, indiferent de vointa publica, care poate aduce in noi spiritul de comunitate, care tine la cei tineri si incearca sa-i implice, dand la o parte pe cei care inca mai cred ca PCR-ul mai exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu